Boeketten voor op je werk
Gratis bezorgd in Nederland
Extra lang vers
Klanten geven ons een4,8/5!

Wat zijn kunstbloemen?

Wat zijn kunstbloemen?

Wat is er nou leuker dan je huis vol zetten met leuke, mooie bloemen? Bloemen geven jezelf en je omgeving een blij gevoel en zorgen voor een vrolijke sfeer. Maar dan na een paar dagen vergaan de bloemen alweer en moet je een nieuw boeket kopen, met de gedachte dat dit nog een paar keer gaat gebeuren. Hiervoor heb je een goed alternatief waar je altijd van kan genieten: kunstbloemen. Dit is ideaal voor mensen die houden van gezellige bloemen in de kamer, maar geen zin hebben om elke keer weer nieuwe te kopen. Maar wat zijn kunstbloemen en waarom zou je voor deze nep bloemen kiezen?

Geschiedenis van kunstbloemen

Het is al eeuwenlang zo dat bloemen nagemaakt worden. Het begon al bij de Egyptenaren die hier hun best voor deden. Ze maakte imitatie bloemen met stukjes hoorn die ze ervoor gebruikte. Deze werden aan elkaar gevestigd en in alle soorten kleuren gemaakt. Naast de Egyptenaren waren er ook Romeinen die bloemen en planten wilden namaken. Zij gebruikten hier juist wax voor en konden dit in perfectie goed namaken. Later was er een Chinese keizer die zijn hele tempel liet vol zetten met kunstbloemen. Na deze keizer waren er nog veel meer mensen, over de hele wereld, die kunstbloemen gingen gebruiken.

Populariteit van kunstbloemen

In de afgelopen jaren is de populariteit van kunstbloemen enorm gestegen. Dat de verkoop van kunstbloemen stijgt, is niet gek. Eerst zagen kunstbloemen er heel erg nep uit, waardoor er weinig vraag naar kunstbloemen was. Nu is dit enorm veranderd, de kunstbloemen die nu worden gemaakt lijken namelijk net echt. Deze tijd is het ook erg belangrijk dat alles op een milieuvriendelijke manier gebeurt en daarom is dat ook aan de orde bij de kunstbloemen.

De keuze voor de kunstbloemen is natuurlijk vooral gebaseerd omdat je niet elke keer nieuwe hoeft te kopen. Bij normale bloemen gaan ze natuurlijk al binnen een paar dagen dood. Hierdoor zou je elke keer nieuwe bloemen moeten kopen, met kunstbloemen hoeft dat niet. Hierbij heb je, net als bij normale bloemen, een enorme keuze om uit te kiezen. Je kan ze in alle verschillende kleuren en maten kopen wat het mede zo populair maakt.

Hoe worden kunstbloemen gemaakt?

Dan is natuurlijk nog de vraag hoe deze kunstbloemen dan gemaakt worden. In deze tijd worden veel van deze planten en bloemen met kunststof gemaakt. Er wordt heel goed gelet op het maken van de vorm, kleur en de textuur van de hele bloem. Mede door het hoge tempo van de verbetering van de productie van kunstbloemen en kunstplanten, worden ze realistischer en blijven ze langer mooi. In deze tijd is er eigenlijk geen sprake meer van nep-kunstbloemen. Het materiaal dat ervoor gebruikt wordt is niet het enige wat verandert, ook de wijze waarop het gemaakt wordt verandert.

Een hele tijd is het al een bezigheid voor mensen om perfecte kunstbloemen te maken. Met als doel om het thuis gezellig te maken met een mooi kunst boeket. De naam zijdebloemen wordt ook wel eens gebruikt voor deze bloemen, alleen worden kunstbloemen nauwelijks meer gemaakt van zijde. Om de details zo goed mogelijk tot uiting te laten komen, worden er vooral verschillende kunststoffen gebruikt bij het proces. Door het gebruik van kunststoffen zijn de stelen, bloemblaadjes en de meeldraden erg natuurlijk gemaakt. Voor stevigheid worden er ook ijzerdraden aan de binnenkant van de bloemstelen gebruikt.

Voordelen van kunstbloemen

Het gebruik van kunstbloemen heeft een aantal voor- en nadelen. De belangrijkste voordelen en nadelen hebben we hieronder daarom op een rijtje gezet.

Houdbaarheid

Echte snijbloemen zijn vaak heel erg mooi. Het is altijd een goede keuze om voor te kiezen, alleen is het zo jammer dat je ze na een week of twee alweer kwijt bent, doordat ze dood zijn gegaan. Hiervoor zijn de kunstbloemen een goed alternatief. Ze zien er vaak erg goed uit en gaan in tegenstelling tot snijbloemen erg lang mee. Daarnaast verwelken ze niet, gaan ze niet schimmelen, vallen ze niet uit, gaat het water niet stinken en hebben ze geen sterke geur. Dat laatste kan natuurlijk per voorkeur verschillen. Al met al kost het hebben van kunstbloemen weinig tijd, omdat er weinig verzorging voor nodig is.

Uitstraling

Het hebben van bloemen en planten geeft sfeer en geeft aan dat er dingen extra zijn gedaan om mensen plezierig te ontvangen met bijvoorbeeld een verjaardag of kerst. Dit zou overal kunnen zijn, van een woonkamer tot aan een receptie. Volgens onderzoeken zijn er zelfs positieve invloeden op de gemoedstoestand van mensen! Daarnaast zorgt het ook nog eens voor het hebben van een betere werkhouding en stemming.

Hygiëne

Bij het hebben van namaak bloemen en planten hoef je niet verder na te denken over hygiëne. Bij plekken waar gezondheid een belangrijk punt is, is het goed dat er geen gebruik wordt gemaakt van echte bloemen. Zo is het bijvoorbeeld bij ziekenhuizen zo dat er geen planten of bloemen mogen staan om bijvoorbeeld bacterie-overlast te voorkomen. Daarom is het beter om daar kunstbloemen neer te zetten, om zo alsnog iets gezelligs neer te zetten.

Nadelen van kunstbloemen

Nu we wat punten hebben gegeven waarom je voor kunstbloemen kan kiezen, geven we je nu ook een aantal punten wat juist nadelig is aan deze kunstbloemen.

Uiterlijk

Een nadeel dat niet altijd het geval is, is het uiterlijk van een kunstbloem. Het is bekend dat in sommige gevallen kunstbloemen er erg nep uitzien. Dit is vooral het geval bij erg voordelige bloemen. Wel is het zo dat kunstbloemen steeds beter gemaakt worden en deze bloemen vaker op de markt te zien zijn. De bloemen die goed zijn nagemaakt, zijn dan ook vaak prijziger.

Verkleuren

De kans is groot dat je na een tijdje verkleurde bloemen hebt door het licht. Door nieuwe methoden worden er UV-bestendige bloemen gemaakt, maar alsnog is het niet handig om bloemen vol in de zon te zetten. Door de verkleuringen van de bloem wordt het duidelijk dat je gebruik maakt van kunstbloemen en dat zorgt ervoor dat je gewenste uitstraling van kunstbloemen minder wordt.

Ontbreken van natuurlijke eigenschappen

Het voordeel dat werd genoemd bij de geurloze planten, kan ook als nadeel gezien worden. Veel mensen houden juist van de aspecten van een plant of bloem. Ze houden van de geur die er in huis is, die wordt veroorzaakt door de bloemen. Geuren van bloemen kunnen namelijk positieve effecten hebben op mensen. De geur van lavendel zorgt bijvoorbeeld voor rust en minder stress bij mensen. Dit kan een ontspannen sfeer op kantoor geven. Daarnaast hebben sommige planten ook een werking op goede luchtwegen van mensen. Dit zou dus op veel verschillende plekken een goed idee zijn. Wel is het zaak om dan de planten te blijven verzorgen om zo geen schimmel of iets dergelijks te laten ontstaan.

De keuze van kunstbloemen

Bij het kiezen van bloemen kan je verschillende afwegingen maken. Je kan juist kiezen voor elke keer een nieuw paar bloemen, die je om de week moet vervangen, of je kiest voor kunstbloemen die je wel voor een goede prijs moet halen, maar wel in je woonkamer kunnen blijven staan. Waar je daarnaast voor kunt kiezen, is een bloemenabonnement waarbij je iedere week verse bloemen zal ontvangen. Er is dus van alles mogelijk. Door de grote ontwikkeling van kunstbloemen is dit ook een prachtige keuze in jouw huiskamer!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.