Boeketten voor op je werk
Gratis bezorgd in Nederland
Extra lang vers
Klanten geven ons een4,8/5!

Wat voor bloemen geef je bij overlijden?

Het overlijden van een geliefde is een van de meest pijnlijke en emotionele momenten in het leven. Op zo’n moment willen we graag ons medeleven en respect tonen aan de familie en vrienden van de overledene. Een van de meest traditionele en betekenisvolle manieren om dit te doen, is door rouwbloemen te sturen. De rouwbloemen van Flynn Flowers kunnen op zo’n moment troost bieden en een eerbetoon zijn aan de overledene. Maar welke bloemen zijn het meest geschikt om te geven bij overlijden? In deze gids bespreken we rouwbloemen, de betekenis ervan en hoe je ze kunt sturen bij een overlijden.

De betekenis van rouwbloemen

Bloemen hebben altijd een speciale betekenis gehad in onze cultuur, en ze worden vaak gebruikt om emoties en gevoelens uit te drukken. Bij overlijden spelen bloemen een belangrijke rol bij het uitdrukken van medeleven en respect. Elke bloem heeft zijn eigen betekenis, en het kiezen van de juiste bloemen kan helpen om de gevoelens van troost en medeleven over te brengen. Hier zijn enkele veel voorkomende rouwbloemen en hun betekenis:

 

  1. Lelies: Lelies worden vaak geassocieerd met de ziel van de overledene en worden beschouwd als een symbool van de terugkeer van de ziel naar de zuiverheid na de dood.
  2. Rode rozen: Rode rozen zijn een teken van liefde en respect. Ze worden vaak gebruikt om de diepe liefde voor de overledene uit te drukken.
  3. Witte rozen: Witte rozen staan voor onschuld en zuiverheid. Ze worden vaak gekozen om respect en vrede uit te drukken.
  4. Anjers: Anjers kunnen verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van hun kleur. Rode anjers symboliseren diepe liefde, terwijl witte anjers onschuld en zuiverheid vertegenwoordigen.
  5. Chrysanten: Chrysanten worden vaak gebruikt bij begrafenissen en symboliseren rouw en verdriet. Ze worden beschouwd als een eerbetoon aan de overledene.

Seizoensgebonden rouwbloemen

Het tonen van respect en troost met rouwbloemen is een ontroerende uiting voor degenen die een verlies hebben geleden. Het kiezen van seizoensgebonden bloemen voor een rouwarrangement voegt extra diepte en betekenis toe aan dit gebaar. Dit artikel geeft inzicht in welke bloemen het meest geschikt zijn voor verschillende seizoenen en hoe deze bijdragen aan de sfeer van de begrafenis of herdenking.

 

In de lente vertegenwoordigen bloemen een nieuw begin, wat een hoopvolle toon kan zetten bij een begrafenis of herdenking. Enkele passende lente-opties voor rouwarrangementen zijn tulpen, narcissen en lelies. Tulpen symboliseren liefde en ondersteuning. Ze brengen troost en warmte tijdens moeilijke momenten. Daarentegen stralen narcissen hernieuwing en opstanding uit, wat het begin van een nieuw leven symboliseert. Een laatste bloemkeuze voor de lente zijn lelies. Witte lelies worden vaak geassocieerd met zuiverheid en hernieuwing, en ze bieden een kalmerende aanwezigheid.

 

De zomer staat voor warmte en troost. Bij het kiezen van bloemen voor rouwarrangementen in de zomer kun je rozen, gladiolen en lavendel bloemen overwegen. Witte rozen drukken respect en zuiverheid uit, terwijl rode rozen liefde en respect symboliseren. Wil je je eer betonen aan een geliefde? Kies dan voor gladiolen. Deze bloemen geven kracht en moed. Kies voor lavendel bloemen voor hun rustgevende effect en helpt met het verlichten van verdriet.

 

In de herfst draait alles om reflectie en sereniteit. Bloemen die geschikt zijn voor rouwarrangementen in dit seizoen zijn onder andere Chrysanten en oranje en gele bloemen. Chrysanten worden vaak gebruikt bij herdenkingsdiensten en symboliseren rouw en eerbetoon. Daarentegen stralen oranje en gele bloemen warmte en vreugde uit, zelfs tijdens moeilijke momenten.

 

De winter roept gevoelens van eenvoud en gedenken op. Overweeg witte bloemen en groenblijvende planten voor rouwarrangementen in de winter. Witte bloemen, zoals witte lelies en witte rozen, symboliseren vrede en zuiverheid. Terwijl hulst en dennen onsterfelijkheid en hoop vertegenwoordigen.

Bloemen sturen bij overlijden

Nu je meer weet over de betekenis van verschillende rouwbloemen, is het tijd om het te hebben over rouwboeketten bestellen. Het is belangrijk om te onthouden dat het sturen van bloemen een teken van medeleven is en dat het een manier is om steun te bieden aan de rouwende familie.

 

Bij het sturen van bloemen als teken van medeleven bij een overlijden, is het van belang om steun te bieden aan de rouwende familie. Overweeg daarom de persoonlijke smaak van de overledene en de symboliek van de bloemen bij je keuze. Op deze manier kan je ook een geschikt arrangement kiezen, zoals een krans, boeket of bloemstuk, dat past bij de situatie en de persoonlijkheid van de overledene. Overweeg ook om een persoonlijke boodschap toe te voegen op de condoleancekaart om beter medeleven uit te drukken. Bestel je bloemen online bij Flyn Flowers en zorg dat de bezorginformatie correct is, inclusief de naam van de overledene en het adres van de begrafenis of rouwplechtigheid. Als laatste punt is het van belang dat het rouwboeket op tijd wordt bezorgd om aanwezig te zijn bij de begrafenis of de rouwplechtigheid, bestel ze daarom zo snel mogelijk.

Bestel nu jouw rouwboeket!

Het geven van rouwbloemen bij overlijden is een eeuwenoude traditie die troost en steun kan bieden aan de rouwende familie. Het kiezen van de juiste bloemen en arrangementen, evenals het zorgvuldig laten bezorgen van de bloemen, zijn belangrijke aspecten van deze traditie. Onthoud dat het doel van rouwbloemen is om medeleven en respect uit te drukken, en dat ze een symbolische manier zijn om de herinnering aan de overledene te eren. Mocht je nog vragen hebben over rouwboeketten, neem dan contact met ons op en de experts van Flynn Flowers klantenservice zullen je verder helpen

 

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.