Boeketten voor op je werk
Gratis bezorgd in Nederland
Extra lang vers
Klanten geven ons een4,8/5!

10 voordelen van bloemen in huis

Voordelen van bloemen in huis

Bloemen hebben altijd al een speciale plaats ingenomen in ons leven. Of het nu gaat om het opvrolijken van een ruimte, het geven van een cadeau of het decoreren van een speciale gelegenheid, bloemen hebben een unieke charme. Maar wist je dat bloemen in huis niet alleen esthetisch aangenaam zijn, maar ook tal van voordelen bieden voor je welzijn en leefomgeving?

De top 10 redenen waarom je bloemen in huis wilt hebben

Er zijn talloze redenen waarom bloemen in huis een oorzaak zijn van positieve gevolgen, in deze blog zullen we 11 daarvan bespreken en toelichten.

  • Het ziet er ontzettend mooi uit

Bloemen voegen onmiddellijk kleur en schoonheid toe aan elke ruimte. Of je nu een boeket op de eettafel plaatst, een vaas met bloemen op het dressoir zet of bloemen in verschillende kamers verspreidt, ze veranderen de sfeer en maken de omgeving levendig en uitnodigend voor het oog.

  • Positieve invloed op de geest

Bloemen hebben een (wetenschappelijk bewezen) positief effect op onze gemoedstoestand. Het zien van kleurrijke bloemen kan gevoelens van vreugde en geluk opwekken. Dit kan vooral nuttig zijn op sombere dagen of wanneer je een oppepper nodig hebt.

  • Natuurlijke luchtverfrisser

Naast hun esthetische waarde dienen bloemen ook als natuurlijke luchtverfrissers. Sommige bloemen hebben een aangename geur die de omgeving verfrist en ongewenste geuren maskeert. Denk aan lavendel, rozen of lelies.

  • Stressvermindering

Het observeren van bloemen en planten kan stress verminderen. De natuurlijke elementen in bloemen hebben een rustgevend effect op de geest, waardoor ze een geweldige aanvulling zijn op ontspanningsruimtes zoals slaapkamers of leeshoeken.

  • Verbeterde concentratie

Bloemen in huis kunnen ook de concentratie verbeteren. Studies tonen aan dat het hebben van planten en bloemen in de omgeving de aandachtspanne kan vergroten en de algehele productiviteit kan bevorderen. Dit resulteert uiteindelijk in betere concentratie.

  • Verbinding met de natuur

In onze drukke levensstijl verliezen we vaak het contact met de natuur. Bloemen brengen een stukje natuur naar binnen, waardoor we ons meer verbonden voelen met de buitenwereld. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen die in stedelijke gebieden wonen.

  • Verbetert de luchtkwaliteit

Een betere luchtkwaliteit is door de bloemen in jouw omgeving goed voor je algehele welzijn. NASA wetenschappers hebben minimaal 50 kamerplanten en bloemen ontdekt die schadelijke stoffen elimineren die anders zouden kunnen zorgen voor hoofdpijn, hoesten, verkoudheid, allergieën en vermoeidheid. Dat wil zeggen dat deze bloemen en planten de lucht zuiveren, daarnaast geven ze ook zuurstof af en absorberen ze kwaadaardige stoffen zoals koolmonoxide en formaldehyde.

  • Geeft je humeur een boost 

Er is niks anders dat je gelukkig kan maken dan dat je wakker wordt en een prachtige vaas met gekleurde en verse bloemen ziet en ruikt. Meerdere studies hebben aangetoond dat het plaatsen van bloemen in de slaapkamer, keuken, hal of waar dan ook in het huis, kan zorgen voor een betere ochtendhumeur. De bloemen stimuleren het vrijkomen van endorfine, en daardoor worden gelukkige emoties gestimuleerd.

  • Zorgt voor creativiteit

De bloemen helpen met het stimuleren van je creativiteit, je kunt bijvoorbeeld fleurige bloemen en verse planten in de slaapkamer of speelkamer van je kind neerzetten omdat dit hun groeiende verbeelding kan stimuleren en dat helpt met het verbeteren van hun verantwoordelijkheid.

  • Laat je beter slapen

Een goede nachtrust is essentieel voor een gezond persoon, de menselijke emoties worden sterk beïnvloed door onze zintuigen, vooral door de geur. De geur van bloemen en de emoties bij het slapen zijn nauw met elkaar verbonden, dit zorgt voor een betere nachtrust.

Bloemen bestellen voor thuis?

Het toevoegen van bloemen aan je leefruimte gaat verder dan alleen esthetiek. Het brengt positieve veranderingen in je omgeving, concentratie en zelfs luchtkwaliteit. Dus, de volgende keer dat je een ruimte wilt opfrissen of een cadeau ,voor bepaalde gelegenheden zoals verjaardagenmoederdag of valentijnsdag, zoekt dat langer meegaat dan alleen het moment van geven, overweeg dan bloemen. Ze zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar bieden ook een scala aan voordelen voor jou en je leefomgeving.

Je kunt de bloemen tegenwoordig ook online bestellen bij Fynflowers.nl. Deze worden dan gratis bezorgd bij jou thuis of op de werkvloer door heel Nederland.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.